instagram
 
instagram

Kultura

Velika posećenost manifestacije Dani muzeja u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. maj 2024. • 14:24 •

Velika posećenost manifestacije Dani muzeja u Vrbasu Foto: TV Bačka

Velika posećenost i veliko intersovanje za programe odlikovali su poslednji dan manifestacije Muzeji za deset kojom se obeležava Međunarodni dan muzeja. U Gradskom muzeju Kulturnog centra Vrbasa najveću pažnju privukli su nastupi više umetničkih ansambala. Nastupali su članovi Dečijeg folklornog anasambla i Baletskog studija Kulturnog centra, kao i plesnog stidija Creative dance. Igrom i pokretima, ali i svojom simpatičnošću mladi umetnici su razumljivo izmamili su iskrene osmehe i aplauze.

Pored programa u dvorištu Muzeja, na platou ispred zgrade, upriličen je mini-sajam hrane i pića, ali bilo je tu i rukotvorina, ukrasa i drugih predmeta domaće radinosti. Ipak, u prvom planu bili su slatkiši, proizvodi od meda i tradicionalna jela. Jedno od takvih jela, lepinju langoš, pripremale su članice Kulturno-prosevtnog društva “Sirmai Karolj”.

Za sve učesnike koncerta, mlade plesače, ali i posetioce razne đakonije pripremile su članice Aktiva žena Kulturno-prosvetnog društva “Žetva” iz Kucure.

Programi su u Gradski muzej doveli veliki broj građana. Aktivna atmosefera vladala je i u samoj zgradi gde su organizovani programi za decu, poput škole crtanja i oslikavanja lica. Unutar Muzeja je publika mogla da se bolje upozna sa dve gostujuće izložbe. Jedna je iz Nikšića i posvećena je crnogorskim princezama, a druga postavka govori o životu i delu čuvenog slikara Petra Lubarde. Tako da je Gradski muzej ove godine programima za dan muzeja obuhvatio različita interesovanja i generacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena