instagram
 
instagram

Kultura

Počeo Festival poezije mladih u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. maj 2024. • 13:57 •

Počeo Festival poezije mladih u Vrbasu Foto: TV Bačka

U svečanoj sali Gimnazije „Žarko Zrenjanin” u Vrbasu, zvanično je počeo 56. Festival poezije mladih. Kako se ove godine navršava 200 godina Letopisa Matice srpske, svečano otvaranje Festivala bilo je posvećeno jubilarnoj godišnjici jednog od najstarijih književnih časopisa na svetu.

I ove godine, Festival je okupio najznačajnija imena srpske književne i kulturne scene. Pored profesora Dragana Stanića, u programu svečanog otvaranja učestvovali su i pesnici Selimir Radulović, Igor Mirović i Đorđo Sladoje. Za muzički deo programa bila su zadužena Braća Teofilović. Festivalski dani i ovog puta ispunjeni su brojnim dešavanjima. U narednim danima očekuje nas promocija romana „Pakrac” Vladana Matijevića, zatim 50. jubilarna Paleta mladih, kao i Portret pesnika Bratislava Bate Milanovića. U okviru programa za decu i mlade, biće organizovana promocija ilustrovanih knjiga, zatim Lirski program za decu, kao i promocija knjige pobednice prošlogodišnjeg Festivala, Tamare Pantović. Pesničko veče u vrbaskoj Biblioteci okupiće renomirane pesnike, a završno veče biće posvećeno neafirmisanim pesnicima, finalistima Festivala.

Glavna nagrada biće objavljivanje knjige pobednika Festivala, kao i njena promocija sledeće godine. Za 56. godina postojanja, Festival poezije mladih afirmisao je brojne pesnike, a Vrbas utvrdio kao prestonicu poezije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena