instagram
 
instagram

Kultura

Pedeset godina duga tradicija Palete mladih

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 23. maj 2024. • 14:13 •

Pedeset godina duga tradicija Palete mladih Foto: TV Bačka

Pedeset godina duga tradicija Palete mladih, likovne manifestacije koja pola veka prati Festival poezije mladih, obeležena je u vrbaskoj Galeriji u prisustvu brojnih učesnika ove manifestacije, prijetelja i ovogodišnjih mladih autora. Okupljeni su se podsetili ljudi i događaja koji su obeležili ovu sada vremešnu manifestaciju, a među njima je tokom godina bio i likovni kritičar Sava Stepanov koji pamti ovu manifestaciju kada je u svom nazivu imala prefiks YU i delovala na širem jugoslovenskom prostoru.

Nekoliko poslednjih godina selekciju radova sprovodi istoričarka umetnosti Slavica Žarković. Ona međusobno upoznavanje i povezivanje autora smatra glavnom nagradom i dopronisom Palete u afirmaciji mladih umetnika.

Među radovima 12 autora izdvojile su se slike Anastasije Maletaškić kojoj je prirapala glavna, odnosno otkupna nagrada jubilarne, pedesete Paleta mladih. Ona je studentkinja četvrte godine osnovnih studija slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Deo nagrade je i samostalna izložba koju će joj prirediti Likovna galerija Kulturnog centra Vrbasa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena