instagram
 
instagram

Kultura

Završen Junski festival u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. jun 2024. • 15:02 •

Završen Junski festival u Vrbasu Foto: TV Bačka

Četiri dana Junskog festivala donela su Vrbašanima različite sadržaje kulturnog i zabavnog karaktera. Posebno je zanimljivo bilo najmlađima jer su za njih organizovane pozorišne predstave. I „Bajka o mališi“, koju su izveli glumci zrenjaninskog Pozrišta „Zvezdica“, privukla je i zadržala pažnju najmlađoj publici na Trgu Nikole Pašića. Glumci iz Zrenjanina već su imali priliku da se i ranijih godina predstave ovdašnjoj publici, a razmena energije uvek je bila pozitivna.

Pored glumaca, na trg su izašli i animatori, pa je atmosfera bila još pozitivnija. Dodatak atmosferi dali su i predstavnici više udruženja, preduzetničkih radnji i poljoprivrednih gazdinstava koji su na svoje štandove izneli zanimljivu i raznovrsnu ponudu hrane, pića i zanatskih rukotvorina.

Junski festival završen je nastupom tamburaškog orkestra „Velos“ i pevača grupe „Legende“, Nikole Zekića . Njihovi nastupi upotpunili su promociju knjige pod nazivom „U đul bašti“. Autorka knjige, koja objašnjava fenomen sevdelinke kao posebne vrste narodne pesme, je književnica Emsura Hamzić. Uz pojašnjenja stihova i tematike ovih pesama, kao i društvenog i istorijskog konteksta u kom su nastale, posetioci su mogli da uživaju u izvedbama izuzetnih profesionalaca koji su muzikom i glasom vratili Vrbašane u neka davna vremena.

Manifestaciju priređuje Turistička organizacija, uz podršku opštine Vrbas i Kulturnog centra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena