instagram
 
instagram

Kultura

Nevenov festival 35. put u Savinom Selu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 10. jun 2024. • 13:42 •

Nevenov festival 35. put u Savinom Selu Foto: TV Bačka

Savino Selo bilo je po 35. put centar književnosti za decu jer su se na jednom mestu, u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ sastali istaknuti literarni stvaraoci za decu kao i mladi autori koji tek stupaju na književnu scenu. Nevenov festival dece pesnika i ove godine privukao je veliko intersovanje mladih, a sve zahvaljujući afirmisanim piscima i pesnicima koji su nastavili višedecenijsku tradiciju ove manifestacije. Festival nije zaboravio ni one najzaslužnije, svog osnivača Nikolu Putića, čije ime je danas sinonim povelje „Lirski Putić“. Nakon prethodnih dobitnika ove nagrade, Pere Zupca i Uroša Petrovića, listi nosilca priznanja pridružio se i Ljubivoje Ršumović.

Pored povelje „Lirski Putić“, Festival je dodelio i zahvalnice prijateljima ove manifestacije. Oni su se okupljenima zahvalili prigodnim rečima ili svojim stihovima. Publika je mogla da uživa i u raznovrsnom kulturnom i zabavnom programu, u nizu muzičkih i plesnih numera. A zatim i u onome zbog čega su svi najviše i došli, a to su radovi mladih pesnika. Ove godine žiri je imao težak zadatak da među stotinama pristiglih radova izdvoji svega nekoliko njih.

Pesme mladih autora, pa među njima i nagrađenih, objavljene su i u zajedničkom zborniku. Nevenov festival dece pesnika pokazao je da neguje kvalitet i da svake godine podiže nivo organizacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena