instagram
 
instagram

Politika

Izveštaj sa Osamnaeste sednice SO Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. novembar 2022. • 14:22 •

Izveštaj sa Osamnaeste sednice SO Vrbas Foto: TV Bačka

Skupština opštine Vrbas održala je svoju osamnaestu sednicu u aktuelnom mandatu. Razmatrano je 14 tačaka dnevnog reda. Pre njegovog usvajanja, predstavnik odborničke grupe "Oslobodimo Vrbas", Dragan Stijepović, predložio je usvajanje nekoliko dodatnih tačaka. Dao je predlog da se obrazuje više anketnih odbora koji bi ispitali pitanja zatvaranja saobraćaja na relaciji Vrbas-Kucura, odvijanja tekuće grejne sezone, vodosnadevanja i funkcionisanja nekoliko lokalnih javnih preduzeća. Ovi predlozi nisu usvojeni. Pod tačkom dva predočen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Vrbas za 2022. godinu na dan 30. jun 2022. godine. Prema rečima predsednika opštine, Predraga Rojevića, ostvarenje budžeta iznosi blizu 780 miliona dinara za prvu polovinu tekuće godine. Prihodi budžeta veći su za 13 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Nakon ove, usvojena je i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština Vrbas za prvih šest meseci ove godine. Predlozi Odluke o odobravanju Plana odbrane opštine Vrbas i Odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji opštine Vrbas takođe su usvojeni, kao i Predlog Odluke o pečatima organa opštine Vrbas.

Predlog Odluke o izmenama Odluke o javnim parkiralištima predviđa uvođenje naplate parkiranja automobila u centru Vrbasa a za tu delatnost biće nadležno JKP “Komunalac”. Odluka je, kako je predočeno, doneta na osnovu studije stručnjaka iz oblasti bezbednosti saobraćaja, po ugledu na druge gradove. Odbornička većina, pored te, izglasala je i Predlog Odluke o Komisiji za planove opštine Vrbas.

U Vrbasu će uskoro biti donet i Lokalni akcioni plan za upravljanje migracijama za period od 2023. do 2027. godine jer je doneta odluka da se pristupi njegovoj izradi. Prihvaćeno je i rešenje o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanja potvrde o smrti na teritoriji opštine. Data je saglasnost na izmene i dopune Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Vrbas, a usvojen je i Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Vrbas za period januar-jun 2022. godine. 

Sednica je završena posle iscrpljivanja tačke dnevnog reda sa predlozima komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena