instagram
 
instagram

Politika

Dvadeset i deveta sednica SO Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. jun 2024. • 13:51 •

Dvadeset i deveta sednica SO Vrbas Foto: TV Bačka

Skupština opštine Vrbas zasedala je još jednom u aktuelnom mandatu, izgledno poslednji put u ovom sazivu. Prisustvovalo je 27 od 36 odbornika, a na dnevnom redu našlo se 17 tačaka. Usvojen je predlog odluke o završnom računu budžeta opštine za 2023. godinu, kao i Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju opštine Vrbas za 2024. godinu.

Pred odbornicima je bio i predlog Poslovnika o izmeni i dopuni Poslovnika Skupštine opštine Vrbas. Data je saglasnost i na Predškolski program Javne predškolske ustanove „Boško Buha“, te na rešenje o utvrđivanju mogućnosti formiranja manjih, odnosno najviše 20% većih vaspitnih grupa u ovoj ustanovi.

Izglasan je i Predlog odluke o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština Vrbas. Dve tačke odnosile su se i na Javno preuzeće „Direkcija za izgradnju“ u likvidaciji, a usvojen je i Izveštaj o radu Pravobranilaštva opštine Vrbas za prošlu godinu. Odbornici su većinom glasali i za usvajenje izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Vrbasa, kao i o realizaciji planiranih aktivnosti Koordinacionog tela za prevenciju nasilja i zlostavljanja u osnovnim i srednjim školama.

Skupština je konstatovala i pismenu ostavku Marjane Maraš kojom joj je prestala funkcija člana Opštinskog veća. Utvrđen je i prestanak mandata sekretara Skupštine opštine Jelene Đurković, a na ovo mesto postavljena je diplomirana pravnica Ivana Vuleta. Nakon tačke Predlozi Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose sednica je završena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena