instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Na oglednom polju u Zmajevu održan Dan polja jesenjih useva PSS Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. septembar 2021. • 16:06 •

Na oglednom polju u Zmajevu održan Dan polja jesenjih useva PSS Vrbas

Na oglednom polju nedaleko od Zmajeva održani su Dani polja jesenjih useva u organizaciji Poljoprivredne stručne službe Vrbas. Predstavljeni su demonstracioni ogledi soje, kukuruza i suncokreta, kao i mikro i makro ogledi šećerne repe. Bila je to prilika da svi koji su uključenu u poljoprivrednu proizvodnju sumiraju rezultate ovogodišnje proivodnje i upoznaju se sa inovacijama i tehnologijama.

Manifestacija je, baš kao i rad savetodavaca Poljoprivredne stručne službe, od šireg značaja i za Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu čiji su predstavnici prisustvovali ovom događaju. Stručanjaci za agronomiju i predstavnici semenskih kuća sproveli su okupljene poljoprivrednike kroz površine na kojima su primenjivali svoje tehnologije. Iako je godina bila nepovoljna za ratarstvo, prisutni proizvođači slažu se da je redovno praćenje savremenih trendova u biljnoj proizvodnji od velikog značaja.

Poljoprivredna struča služba pored opštine Vrbas, pokriva i područja opština Bečej, Srbobran i Kula pa su ovom skupu prisustvovali i poljoprivrednici iz gotovo svh mesta za koje su zaduženi agrotehnički savetnici iz Službe u Vrbasu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad