instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Srbobranska brazda najposećenija do sada

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. septembar 2022. • 19:54 •

Srbobranska brazda najposećenija do sada
Promocija poljoprivrede kao prioritet Srbobrana i Vojvodine
 
Poljoprivredna manifestacija „Srbobranska brazda“, 23.po redu, održana je danas u Srbobranu, a posetilo ju  je više od hiljadu poljoprivrednika iz Vojvodine. U takmičarskom delu gde su poljoprivrednici odmerili snage u umeću obrade zemlje učestvovalo je više od 200 takmičara iz 10 različitih vojvođanskih opština.
 
- Srbobranska brazda je manifestacija od izuzetnog značaja za poljoprivredu, zbog čega je Sekretarijat za poljoprivredu i ove godine izdvojio za nju značajna sredstva, a podrška s naše strane nastaviće se i u buduće. Broj učesnika raste iz godinu u godinu, a predsednik opštine Srbobran i njegovi saradnici zaslužni su za to što ovakvim manifestacijama dokazuju da se poljoprivreda, kao najznačajnija grana privrede u Vojvodini, beskompromisno podržava – rekao je sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić.
 
Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački rekao je da je ovogodišnja Srbobranska brazda oborila sve rekorde, sa više od 200 traktora u defileu i sa više od 70 u takmičarskom delu. 
 
- Srbobran je poljoprivredna opština, sa 26.000 hektara obradive zemlje i sa više od 1.500 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava. Dužni smo da osluškujemo njihove potrebe, a da su oni zadovoljni zajedničkom saradnjom potvrđuje njihovo prisustvo na ovoj značajnoj manifestaciji – rekao je Debeljački. 
Jedan od takmičara, Dragan Arizanović iz PD “Maglić” takmičio se pre 15 godina na ovoj manifestaciji, a danas kaže da je promocija poljoprivrede pun pogodak jer se ova grana privrede nalazila u zapećku.
 
- Učestvovao sam na takmičenju kad je bilo 24 sata oranje, 2003.godine , ovo danas je više revijalno takmičenje ali je svakako dobro, jer se takmičimo u otvaranju brazed, držanju dubine, zaoravanju prednje i zadnje brazde itd. To nije teško raditi sa lakim mašinama, ali ja to radim sa Džon Dirom serija 8 hiljada I 278 konja – rekao je ovaj iskusni traktorista, dodavši da je neophodno u kontinuitetu raditi na promociji poljoprivrede da bi se I pozitivna slika mogla probiti do javnosti. 
Uz program za poljoprivrednike, organizovan je i program za najmlađu publiku, na manifestaciji su učestvovala i kulturno umetnička društva, a dodeljeni su i vredne novčane i robe nagrade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena