Poljoprivreda

Srbobranska brazda najposećenija do sada

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. septembar 2022. • 19:54 •

Srbobranska brazda najposećenija do sada
Promocija poljoprivrede kao prioritet Srbobrana i Vojvodine
 
Poljoprivredna manifestacija „Srbobranska brazda“, 23.po redu, održana je danas u Srbobranu, a posetilo ju  je više od hiljadu poljoprivrednika iz Vojvodine. U takmičarskom delu gde su poljoprivrednici odmerili snage u umeću obrade zemlje učestvovalo je više od 200 takmičara iz 10 različitih vojvođanskih opština.
 
- Srbobranska brazda je manifestacija od izuzetnog značaja za poljoprivredu, zbog čega je Sekretarijat za poljoprivredu i ove godine izdvojio za nju značajna sredstva, a podrška s naše strane nastaviće se i u buduće. Broj učesnika raste iz godinu u godinu, a predsednik opštine Srbobran i njegovi saradnici zaslužni su za to što ovakvim manifestacijama dokazuju da se poljoprivreda, kao najznačajnija grana privrede u Vojvodini, beskompromisno podržava – rekao je sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić.
 
Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački rekao je da je ovogodišnja Srbobranska brazda oborila sve rekorde, sa više od 200 traktora u defileu i sa više od 70 u takmičarskom delu. 
 
- Srbobran je poljoprivredna opština, sa 26.000 hektara obradive zemlje i sa više od 1.500 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava. Dužni smo da osluškujemo njihove potrebe, a da su oni zadovoljni zajedničkom saradnjom potvrđuje njihovo prisustvo na ovoj značajnoj manifestaciji – rekao je Debeljački. 
Jedan od takmičara, Dragan Arizanović iz PD “Maglić” takmičio se pre 15 godina na ovoj manifestaciji, a danas kaže da je promocija poljoprivrede pun pogodak jer se ova grana privrede nalazila u zapećku.
 
- Učestvovao sam na takmičenju kad je bilo 24 sata oranje, 2003.godine , ovo danas je više revijalno takmičenje ali je svakako dobro, jer se takmičimo u otvaranju brazed, držanju dubine, zaoravanju prednje i zadnje brazde itd. To nije teško raditi sa lakim mašinama, ali ja to radim sa Džon Dirom serija 8 hiljada I 278 konja – rekao je ovaj iskusni traktorista, dodavši da je neophodno u kontinuitetu raditi na promociji poljoprivrede da bi se I pozitivna slika mogla probiti do javnosti. 
Uz program za poljoprivrednike, organizovan je i program za najmlađu publiku, na manifestaciji su učestvovala i kulturno umetnička društva, a dodeljeni su i vredne novčane i robe nagrade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad