Poljoprivreda

„Srbobranska brazda“ sve značajnija poljoprivredna smotra

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 5. septembar 2022. • 15:20 •

„Srbobranska brazda“ sve značajnija poljoprivredna smotra Foto: TV Bačka

Ovogodišnja "Srbobranska brazda", 23. po redu,  najbolja je do sada što potvrđuju svi pokazatelji. U samom takmičenju učestvovalo je više od stotinu traktora, dok  sa defileom ta brojka premašuje i dvestotine mašina. Uspeh je premašen i kada su u pitanju posetioci. Stigli su iz brojnih vojvođanskih opština. Isto je i kada su u pitanju takmičari i izlagači, najudaljeniji je došao u Srbobran čak iz Trstenika. Zato niko ne može osporiti ocenu da je ovogodišnja "Srbobranska brazda" najbolje organizovana manifestacija do sada. U opštini u kojoj je poljoprivreda okosnica ekonomskog razvoja, važno je da se ovakvim manifestacijama to i naglasi i dodatno unapredi. Skup je otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić.

Srbobranska brazda nije samo takmičenje u oranju i smotra mehanizacije. Nju odlikuje i bogat kulturno-umetnički program, programi za najmlađe, nagrade, razmena iskustava u poljoprivrednoj proizvodnji i obradi zemlje.  Svake godine neko se izdvoji svojim umećem i znanjem pa je tako bilo i ove godine. Srbobranka Jelena Madžarev istakla se kao jedina učesnica, dok je poljopvrirednik Dragan Arizanović sada već višestruki osvajač medalja na ovoj manifestaciji.

Iako je u fokusu Srbobranske brazde moderna proizvodnja i što savremenija tehnika, nije izostao ni prikaz starog načina obrade zemlje i očuvanja paorskih tradicija iz vremena kada su se poljski poslovi obavljali angažovanjem kola i konja. Uz Mesnu zajednicu Srbobran, lokalnu samoupravu, nadležno Ministarsrvo i Sekretarijat za poljoprivredu,  Srbobranska brazda pozicionira se kao sve značajnija smotra čiji se potencijali iz godine u godinu unapređuju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad