Poljoprivreda

Festival meda po deseti put okupio pčelare u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 31. oktobar 2022. • 14:13 •

Festival meda po deseti put okupio pčelare u Vrbasu Foto: TV Bačka

Jubilarni deseti Festival meda okupio je u Vrbasu pčelare iz opštine ali i iz okruženja. Na gradskom trgu neki od najvećih proizvođača meda sa ovih prostora, kao i oni sa najdužim stažom u pčelarstvu, imali su priliku da predstave svoj asortiman i da na štandovima razgovaraju sa kupcima i svojim kolegama iz ove branše. Priredbu je pratio i sadržajan kulturno-umetnički program. Počelo je pčelarskom zdravicom i pozivom da godina bude medonosna. U nastavku su nastupili učenici četvrog razreda Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Vrbasa pesmama i recitacijama u čast pčela. Nadovezali su se članovi folkolrnog ansambla Zavičajno vrelo iz Kucure sa bogatim repertoarom tradiconalnih igara.

Domaćin ove manifestacije je Udruženja pčelara Vrbasa. I ove godine Festival meda u Vrbasu predstavlja važan događaj za ovdašne pčelare ali i za njihovu krovnu organizaciju, Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Festival meda posvećen je zdravlju, prirodi i pčeli kao čovekovom savezniku. Da bi ukazali na važnost prirode kao celuine i dobrobiti životinja, udeo u ovoj manifestaciji imalo je i Udruženje za zaštitu životinja “Hrabro srce” u saradnji sa JAZIP-om. Oni su promovisali odgovorno vlasništvo i udomljavanje pasa. Festival meda u Vrbasu održan je u organizaciju Udruženja pčelara Vrbasa u saradnji sa Kulturnim centrom i Turističkom organizacijom opštine Vrbas.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad