Privreda

U januaru, po pravilu, smanjen promet na vrbaskim pijacama

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. januar 2023. • 12:44 •

U januaru, po pravilu, smanjen promet na vrbaskim pijacama Foto: TV Bačka

Proslave Božića, Nove godine, slava i drugih praznika prilično su istanjili novčanike i ispraznili račune građana. Zato se u finasijskom smislu januar naziva najdužim mesecom. Potvrdu za to pronalazimo i na Maloj pijaci u Vrbasu. Promet je primetno opao jer kupci nabavljaju samo najneophodnije životne namirnice.

Nešto lakše trebalo bi da je ovih dana penzionerima koji su dobili dva značajna povećanja penzija. Ipak, u proteklim mesecima povećane su i cene gotovo svih prodajnih artikala. Rast cena su zabeležili i proizvodi koji se mogu naći na pijacama. Svačiji kućni budžet opteretio je niz praznika koji kod nas po tradciji počunju od decembra, a završavaju se krajem januara.

Što se tiče cena povrća i voća na vrbaskoj Maloj pijaci i one ovih dana idu u zavisnosti od kvaliteta, količine i kupovne sposobnosti. Od voća se najviše traže jabuke. Za kilogram treba izdvojiti od 30 do 100 dinara. Aktuelno je i južno voće koje drži poprilično visoke cene. Od povrća najprodavaniji su luk, krompir i šargarepa. Kilogram šargarepe košta od 50 do 100 dinara, krompira od 80 do 120, a iste cenu ima i luk. Cvekla košta oko 80, salata oko 50 dinara. Najskuplji su celer i peršun. Celer se prodaje za 250, a peršun po cenama od 280 do 300 dinara. Na pijaci su u ponudi i mnogi drugi proizvodi koje takođe pogađa smanjena potražanja usled povećanih rashoda karakterističnih za kraj decembra i prvu polovinu januara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad