instagram
 
instagram

Servisne informacije

Od subote velika jesenja akcija odnošenja biljnog otpada iz domaćinstava vrbaske opštine

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. decembar 2021. • 12:28 •

Od subote velika jesenja akcija odnošenja biljnog otpada iz domaćinstava vrbaske opštine

Ekipe PJ „Čistoća“ JKP „Komunalac“ sutra započinju veliku jesenju akciju odnošenja biljnog otpada iz domaćinstava vrbaske opštine koja će trajati do 10. decembra. 

„U Vrbasu se tokom ovakvih akcija sakupi od 400 do 500 kubnih metara biljnog otpada, a u selima nešto više od 100 kubika sitnog biljnog, odnosno, baštenskog otpada i suvog lišća. Sakupljanje će u Vrbasu početi u subotu od sedam sati, dok je odnošenje biljnih ostataka za sela planirano naredne nedelje uz redovno odnošenje smeća. Na terenu će biti sve raspoložive ekipe kako bismo u najkraćem roku očistili lišće sa ulica“, rekao je poslovođa u PJ „Čistoća“ Malden Pavlović.

Određeni procenat domaćinstava lišće i biljne ostatke koristi za kompost, dok se sa gradskih ulica zbog spore razgradnje lisne mase i opasnosti od zapušavanja šahti i oluka, ono uklanja.

„U toku je i akciju velikog čišćenja glavne ulice po nalogu Odenjenja za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas. Duž glavnog šetališta nalaze se prekrasni platani. Zbog velike lisne mase razlaganje je sporo, pa se ono mora redovno uklanjati. Ove poslove obavljamo sve do proleća, jer je poznato da lišće sukcesivno opada. Dakle, to radimo sve do prvog košenja travnatih površina“, potvrdili su  u „Zelenilu“ PJ „Čistoća“.

Plan akcije:

subota

04.12.2021.

ponedeljak

06.12.2021.

utorak

07.12.2021.

sreda

08.12.2021.

četvrtak

09.12.2021.

petak

10.12.2021.

Vrbas

Savino Selo

Ravno Selo

Zmajevo

Bačko Dobro Polje

Kucura

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad