tretmani-suzbijanja-komaraca-na-podrucju-opstine-vrbas-29-juna-i-01-jula
instagram
 
instagram

Servisne informacije

Тretmani suzbijanja komaraca na području opštine Vrbas 29. junа i 01. julа

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 28. jun 2022. • 08:07 •

Тretmani suzbijanja komaraca na području opštine Vrbas 29. junа i 01. julа

Nadležne službe najavile su 29. jun i 01. jul tretmane suzbijanja komaraca iz vazduha i sa zemlje na području opštine Vrbas.

"U cilju pripreme za 'Ravno Selo Film Festival' tretiraće se komarci sa zemlje na području ovog mesta 29. juna od 21.00 do 23.00 časa. 

U skladu sa povoljnim meteorološkim uslovima i optimalnom temperaturom za izvođenje efekasnog tretmana, suzbijanje odraslih formi komaraca iz vazduha na teritoriji opštine Vrbas biće izveden0 01. jula, u ranim jutarnjim časovima, od 05.00 do 06.30 časova, dok će sa zemlje tretman biti izveden 01. jula u period u od 21.00 do 23.00 časa.

Iz vazduha tretiraće se zaštitne zone uz naselja, duž kanala u Kucuri i Savinom Selu, dok će se u Vrbasu tretirati zone duž Velikog Bačkog kanala, deponije, šećerane 'Bačka', 'Karneksa', PD 'Sava Kovačević'. Tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina iz vazduha, i deltametrina sa zemlje.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan", navodi se u saopštenju.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad