instagram
 
instagram

Sport

Vrbaški atletski klub okuplja veliki broj mladih atletskih nada

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. maj 2021. • 13:10 •

Vrbaški atletski klub okuplja veliki broj mladih atletskih nada

Vrbaški atletski klub, jedan od najmlađih sportskih kolektiva u našoj opštini, već sada  okuplja veliki broj mladih atletskih nada.  Na atleskoj stazi Centra za fizičku kulturu trenira više od četrdesetoro dece i mladih. Klub je u članstvu Srpskog atletskog saveza. Uključivanje mladih u trenažni proces i takmičenja prioritet je rada kluba uz obnavalje atletskih tradicija ovih prostora.

Mladi Vrbašani gotovo svakog vikenda učestvuju na takmičenjima i osvajaju nagrade. A tokom nedelje vredno treniraju i postižu sve bolje rezultate. Treniraju kroz igru i zabavu, sa neskrivenim zadovoljstvom i radošću.

Klub je do sada već organizovao jedan atletski miting za decu pod nazivom „Vrbas kids 2021“ na kom su pored Vrbašana učestvovali mladi sportisti iz Pančeva i Srbobrana. U dogovoru sa predstavnicima lokalne samouprave 29. maja prirediće i Prvu vrbašku trku, atletsku manifestaciju za različite kategorije takmičara.

Pored planirane trke koja će se krajem maja održati u Vrbasu, u ovom atletskom klubu planiraju i održavanje drugih sportskih događaja – kao što su trke zadovoljstva, krosevi i polumaratoni. Mladi za sada nastupaju na većini atletskih skupova u okruženju i vraćaju se sa brojnim odličjima. Time na najbolji način predstavljaju svoju opštinu, grad i ovdašnju atletsku tradiciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena