instagram
 
instagram

Sport

Vrbas bio domaćin Državnog prvenstva u orijentiringu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. septembar 2021. • 14:30 •

Vrbas bio domaćin Državnog prvenstva u orijentiringu

Vrbas je bio domaćin Državnog prvenstva orijentiring lige Srbije. Uz podršku Orijentiring saveza Srbije i Vojvodine, uloga tehničkog organizatora prilala je Sportskom udruženju „Azimut plus“ orijentiring iz Vrbasa. Orijentiring je sport u kome takmičar dobija kartu na kojoj su obeležena kontrolna mesta koja on treba da pronađe za što kraće vreme prema redosledu zadatom na karti. Mesto odvijanja trke bile su gradske ulice, a organizatori su prethodno obezbedili i pripremili sve preduslove da se takmičenje uspešno odvija.

Uz zavisnosti od uzrasta takmičara i njegovog ranga održane su trke različite dužine trasa i broja kontrolnih tačaka. Među učesnicima bilo je individualaca koji su novi u orijentiringu, čak i nekoliko njih iz inostranstva, a bilo je i članova sportskih i planinarskih klubova koji su veterani u ovom sportu. Na kraju prvenstva dodeljene su medalje najuspešnijima u više starosnih kategorija u konkurenciji dečaka i devojčica, kao i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Titulu najboljenjeg takmičara stekao je Dušan Marković iz beogradskog Orijentiring kluba „Pobeda“. Najuspešnija takmičarka takođe dolazi iz Beograda. To je Dragan Dokmanović iz Sportskog kluba „Medžik mep“. Planinarsko sportski klub „Čelik“ iz Smedereva bio je najbolji u ekipnoj konkurenciji.

Organizatori su priredili i trku za predškolsku decu kako bi popularisali ovaj sport koji je spoj rekreacije, takmičenja, druženja i boravka u prirodi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad