instagram
 
instagram

Sport

Sportske igre mladih okupile mladost opštine Kula

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. jun 2022. • 13:27 •

Sportske igre mladih okupile mladost opštine Kula Foto: TV Bačka

Najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, Sportske igre mladih, ove godine uključila je u svoje redove i opštinu Kula. Karavan radosti i prijateljstva posetio je Kulu i zaustavio se u dvorištu Osnovne škole “Isa Bajić” u kojoj su se iskupili đaci svih osnovnih škola iz ove opštine kako bi se družili i nadmetali u sportskim disciplinama. Organizatori ove manifeestacije istuču da su Sportske igre mladih i u Srbiji postale omiljena manifestacija u okviru koje se deca takmiče i druže, a interesovanje za učešće u Igrama je, iz godine u godinu, sve veće.

U prvom planu Sportskih igara mladih je širenje drugratsva, a Kula je kao multietnička opština dobar primer suživota i multikulturalnosti. Ove vrednosti neguju se i kroz sport a cilj održavanja Karavana radosti i prijateljestva je da se druženje proširi i sa drugarima iz zemalja u okruženju. Zato je opština Kula i zainteresovana da u Sportske igre mladih bude uključena i dalje, a privilegovana je time što je izabrana među lokalne samouprave koje su ugostile Karavan radadosti i prijeteljstva. 

Po okončanju nadmetanja, usledila je dodela medalja i proglašenje pobednika. Deca i mladi naučili su da je fer plej osnova sporta i da je važno pobediti ali da je za početak važno učestvovati i pokazati pravi sportski duh i želju da se najpre pobede svoje snage i sposobnosti, pa tek onda protivnik. Znati sportski prihvatiti poraz jedno je od osnovnih vrednosti takmičenja kao i biti veličanstven u pobedi. Najuspešniji su se plasirali na sledeći nivo tatkičenja koje će se održati u Kikindi u drugoj polovini juna. Bez obzira ko je pobedio, Sportske igre mladih opravdale su slogan po kome su prepoznatljive, a on glasi “Igre su zakon”.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena