Sport

Sportske igre mladih okupile mladost opštine Kula

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. jun 2022. • 13:27 •

Sportske igre mladih okupile mladost opštine Kula Foto: TV Bačka

Najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, Sportske igre mladih, ove godine uključila je u svoje redove i opštinu Kula. Karavan radosti i prijateljstva posetio je Kulu i zaustavio se u dvorištu Osnovne škole “Isa Bajić” u kojoj su se iskupili đaci svih osnovnih škola iz ove opštine kako bi se družili i nadmetali u sportskim disciplinama. Organizatori ove manifeestacije istuču da su Sportske igre mladih i u Srbiji postale omiljena manifestacija u okviru koje se deca takmiče i druže, a interesovanje za učešće u Igrama je, iz godine u godinu, sve veće.

U prvom planu Sportskih igara mladih je širenje drugratsva, a Kula je kao multietnička opština dobar primer suživota i multikulturalnosti. Ove vrednosti neguju se i kroz sport a cilj održavanja Karavana radosti i prijateljestva je da se druženje proširi i sa drugarima iz zemalja u okruženju. Zato je opština Kula i zainteresovana da u Sportske igre mladih bude uključena i dalje, a privilegovana je time što je izabrana među lokalne samouprave koje su ugostile Karavan radadosti i prijeteljstva. 

Po okončanju nadmetanja, usledila je dodela medalja i proglašenje pobednika. Deca i mladi naučili su da je fer plej osnova sporta i da je važno pobediti ali da je za početak važno učestvovati i pokazati pravi sportski duh i želju da se najpre pobede svoje snage i sposobnosti, pa tek onda protivnik. Znati sportski prihvatiti poraz jedno je od osnovnih vrednosti takmičenja kao i biti veličanstven u pobedi. Najuspešniji su se plasirali na sledeći nivo tatkičenja koje će se održati u Kikindi u drugoj polovini juna. Bez obzira ko je pobedio, Sportske igre mladih opravdale su slogan po kome su prepoznatljive, a on glasi “Igre su zakon”.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad