instagram
 
instagram

Sport

Završeno postavljanje novog parketa u velikoj sali CFK

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. jul 2022. • 14:16 •

Završeno postavljanje novog parketa u velikoj sali CFK

U velikoj sali Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" potpuno je zamenjeno 1.200 kvadratnih metara parketa na glavnom sportskom terenu. Centralna dvorana sa gledalištem je najveća sala ovog sportskog kompleksa i čini okosnicu svih sportskih dešavanja u opštini Vrbas, a često je domaćin pripremnih takmičenja i utakmica klubova iz cele zemlje, kaže direktorka CFK Miljana Štulić.

"Ovde se odigrava najveći broj utakmica naših klubova, među kojima su i dva prvoligaška. Ovde se odigravaju utakmice međunarodnog karaktera i ovde naši sportisti osvajaju medalje i postaju šampioni. Parket je poslednji put saniran 2012. godine, ali, inače, ima više od tri decenije. Kada tome dodate da je radno vreme ovom parketu 365 dana godišnje, možete zaključiti koliko je on bio oštećen i koliko je dragocena ova rekonstrukcija. Podrška od strane Pokrajinske Vlade bila je presudna za ove radove i bez nje ne bismo mogli ovo uraditi. Aplicirali smo preko konkursa za sport i dobili sredstva u vrednosti od 11,5 miliona za zamenu parketa. Radovi su urađeni u rekordnom roku, za samo dve nedelje dobili smo nov, savremeni pod u našoj najvećoj hali," istakla je Miljana Štulić.

Novi parket pripada generaciji sportskih podloga koje su odobrene i testirane za najveća sportska takmičenja, istakao je predstavnik izvođača radova Predrag Đorđević. "Počev od odskoka lopte, doskoka igrača, odskoka igrača, kotrljanja lopte, frikcije, klizanja, sve je podređeno sportu i sve se to testiralo. Oko kvaliteta ove podloga složili su se i najveće sportske federacije i na ovakvom identičnom parketu igraće se i određeni sportovi na narednim olimpijskim igrama 2025. godine. Dokazano je i da je značajno manji broj povreda igrača zabeležen na ovakvim podlogama, jer osim kvaliteta obrade drveta, poseban akcenat se stavlja i na postavku poda koja uključuje nivelaciju na zaista velikom broju mesta i to je ono što ovaj pod čini idealnim za sport", pojasnio je Đorđević.

Kvalitet novog parketa isprobaće već narednog vikenda kadeti rukometne reprezentacije naše zemlje koje će odigrati i prve međunarodne utakmice u Vrbasu, prijateljske mečeve sa selekcijom Austrije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena