Sport

Završen Šesti juniorski kup nacija u boksu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 15. avgust 2022. • 14:14 •

Završen Šesti juniorski kup nacija u boksu Foto: TV Bačka

Nakon pet dana takmičenja i atraktivnih borbi završen je šesti po redu Juniorski kup nacija u boksu. Gotovo 150 takmičara i takmičarki iz 18 zemalja pružilo je u ringu 120 mečeva.  Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo najviše reprezentacija sa evropskog kontinenta. Pored domaćina Srbije, takmičili su se mladi bokseri i bokserke iz susednih zemalja, Bugraske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Albanije. Tu su još i selekcije Austrije, Slovenije, Italije, Češke, Kipra i Belgije. Sa drugih kontinenata došle su selekcije Novog Zelanda, Izraela, Sjedninjenih Američkih Država, Azerbejdžana, Kazahstana i Indije. Poslednjeg dana odigrana su 23 finalna meča. U ženskoj konkurenciji po broju osvojenih medalja istakla se reprezentacija Italije, druga je bila Češka, a treće juniorke Srbije. Jednu od medalja, i to zlatnu, za našu selekciju u kategoriji do 50 kilograma uzela je Sanja Mitić.

Dobrim rezultatima ne samo u organizaciji već i u medaljama može se pohvaliti i klub domaćin Bokserski klub “Čarnok” iz Vrbasa. Teodora Savović braneći boje reprezentacije uzela je bronzu na ovogodišnjem Kupu nacija.

Vrbas koji je okupio najbolje mlade bokserke i boksere sa četiri kontinenta, stvorio je od Juniorskog kupa nacija tradiciju koja će se nastavljati i dalje. Bokserski savez Srbije, Klub “Čarnok” i opština Vrbas, kao organizatori ovog prvenstva, zakazuju i za narednu godinu Kup koji će kako mu i naziv kaže okupiti što više nacionalnih selekcija spremnih da se dokazuju u sportu i fer-pleju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad