Sport

Obuka neplivača u opštini Vrbas ušla u 36. godinu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. septembar 2022. • 12:56 •

Obuka neplivača u opštini Vrbas ušla u 36. godinu Foto: TV Bačka

Obuka neplivača u opštini Vrbas, kojim su obuhvaćeni svi učenici drugih razreda osnovnih škola, ušla je u 36. godinu održavanja. Višedecenijski kontinuitet je izgubljen tokom pandemije, kada zbog zdravstveno-bezbednosnih mera, škole nisu održavale neposrednu nastavu, ali se dobrom organizacijom ti prekidi sada nadoknađuju. Uz drugake, obuku će ove školske godine završiti i nekoliko odeljenja trećaka. Obuka za svaku grupu traje 15 radnih dana i tokom nje se savlađuju osnovne tehnike održavanja na vodi i plivanja. Treninge u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ drže ovdašnji instruktori plivanja Vladimir Sekulić i Miloš Đakonov.

Obuka je tokom svog dugog trajanja bitno uticala na povećanje opšte bezbednosti, pre svega tokom letnjih meseci i većeg prisustva mladih na rekama, jezerima, kanalima i otvorenim bazenima.

Plivanje stimuliše đake i nakon sportsktih i fizičkih aktivnosti imaju i bolje držanje, izbacuju višak energije, pa se to pozitivno odražava na nastavu iz drugih predmeta. Prvi su ovog septembra u zimski bazen Centra za fuzičku kulturu ušli učenici osnovnih škola „Branko Radićević“ iz Savinog Sela i „Bratstvo jedinstvo“ iz Vrbasa. Nastaviće ih još nekoliko stotina đaka podelenjih u par desetina grupa iz preostalih sedam osnovnih škola sa područja opštine. Pored toga što je besplatna obuka plivanja, za učenike iz udaljenih škola obezbeđen je besplatan autobuski prevoz.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad