instagram
 
instagram

Sport

Obuka neplivača u opštini Vrbas ušla u 36. godinu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. septembar 2022. • 12:56 •

Obuka neplivača u opštini Vrbas ušla u 36. godinu Foto: TV Bačka

Obuka neplivača u opštini Vrbas, kojim su obuhvaćeni svi učenici drugih razreda osnovnih škola, ušla je u 36. godinu održavanja. Višedecenijski kontinuitet je izgubljen tokom pandemije, kada zbog zdravstveno-bezbednosnih mera, škole nisu održavale neposrednu nastavu, ali se dobrom organizacijom ti prekidi sada nadoknađuju. Uz drugake, obuku će ove školske godine završiti i nekoliko odeljenja trećaka. Obuka za svaku grupu traje 15 radnih dana i tokom nje se savlađuju osnovne tehnike održavanja na vodi i plivanja. Treninge u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ drže ovdašnji instruktori plivanja Vladimir Sekulić i Miloš Đakonov.

Obuka je tokom svog dugog trajanja bitno uticala na povećanje opšte bezbednosti, pre svega tokom letnjih meseci i većeg prisustva mladih na rekama, jezerima, kanalima i otvorenim bazenima.

Plivanje stimuliše đake i nakon sportsktih i fizičkih aktivnosti imaju i bolje držanje, izbacuju višak energije, pa se to pozitivno odražava na nastavu iz drugih predmeta. Prvi su ovog septembra u zimski bazen Centra za fuzičku kulturu ušli učenici osnovnih škola „Branko Radićević“ iz Savinog Sela i „Bratstvo jedinstvo“ iz Vrbasa. Nastaviće ih još nekoliko stotina đaka podelenjih u par desetina grupa iz preostalih sedam osnovnih škola sa područja opštine. Pored toga što je besplatna obuka plivanja, za učenike iz udaljenih škola obezbeđen je besplatan autobuski prevoz.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad