instagram
 
instagram

Sport

Ratni vojni invalidi Vrbasa domaćini tradicionalnog takmičenja u pecanju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. oktobar 2022. • 13:39 •

Ratni vojni invalidi Vrbasa domaćini tradicionalnog takmičenja u pecanju Foto: TV Bačka

Na deonici Velikog bačkog kanala na vrbaskom Šlajzu održano je takmičenje u pecanju na plovak. Kao i prethodna dva, i treći kup u pecanju organizovao je Opštinski odbor Saveza ratnih vojnih invalida Srbije u Vrbasu, u saradnji sa krovnom organizacijom, odnosno Savezom. Za ovu priliku iskupilo se dvadestak takmičara iz 15 mesta, najviše iz Vojvodine, nekollicina iz Centralne Srbije, kao i učesnici iz Bosanke Gradiške u Republici Srpskoj. Takmičenje je u pojedinačnoj konkureciji, a organizatori su za sve koji su se odazvali pripremili mesta i prateću infrastrukturu koja im je boravak kraj kanala učinila prijatnijim. Nadležno Ministarstvo za boračka pitanja ribolov prepoznaje kao vid terapije koji veoma godi učesnicima ratova koji su pretrpeli određene vrste invaliditeta.

Ribolovci iz Gornjeg Milanovca, Srbobrana, Sombora, Kraljeva, Ćićevca, Odžaka, Kruševca, Bačke Toplole, Kule, Beograda, Bosanke Gradiške i Vrbasa nisu imali težak zadatak da nadmaše prošlogodišnje rezulteta jer oni, zbog loših vremenskih prilika, nisu pogodovali ulovu ribe. Ove godine situacija je bila povoljnija.

Više od ulova i rezultata, ovim licima znači i pogoduje boravak u prirodi i druženje. Tradicionalni kup u pecanju na plovak zato je bio najmanje takmičenje, a najviše još jedna od prilika da se članovi Udruženja okupe. Organizatori najavljuju naredno okupljanje ze početak oktobra iduće godine jer imaju cilj da ovoj manifestacijii osiguraju stalnost, kontunitet i prepoznatljivost. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena