instagram
 
instagram

Sport

Sportski dan za osnovce u okviru Dečije nedelje

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. oktobar 2022. • 14:17 •

Sportski dan za osnovce u okviru Dečije nedelje Foto: TV Bačka

U Centru za fizičku kulturu održan je sportski dan kao još jedan segment manifestacije Dečija nedelja. Učenici više osnovnih škola vrbaske opštine došli su da se takmiče u nekoliko sportskih disciplina. Utakmicama je prethodilo intoniranje državne himne Republike Srbije i predstavljanje školskih timova. Sport i rekreacija važan su deo odrastanja i na njih se takođe odnosi ovogodišnji slogan  Dečije nedelje „Šta detetu treba da raste do neba“.  Ka nebu su poleteli baloni koje su pustili mladi sportisti sa porukom da je sport važan za sve jer jača društvene odnose.

Bavljenje sportom podstiče i druge aktivnosti u mladom organizmu. Oslobađa višak energije, jača maštu, kreativnost i brojne kognitivne sposobnosti. Sport  u ovim godinama pogoduje pravilnom razvoju. Važno je da se deca i mladi rekreiraju i prvenstveno da u tome uživaju. Na Danu sporta i fizičke aktivnost najviše prijavljenih ekipa bilo je u dva veoma popularna kolektivna sporta, fudbalu i košarci. 

Neki su na ovom danu fizičke aktivnost pobedili u rezultatskom smislu, neki nisu. U skladu sa olimpijskim duhom, svi su podebili već time što su učestvovali. Organizacioni odbor Dečije nedelje u opštini Vrbas utvrdio je program manifestacije pažljivo birajući aktivnosti koje će zadovoljiti sve uzraste i interesovanja. U centru pažnje bilo je razvijanje i izražavanje sposobnosti, znanja i veština kod dece i mladih.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad