instagram
 
instagram

Sport

Završen Deseti memorijalni turnir u rukometu „Drago Jovović“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 13. februar 2023. • 15:54 •

Završen Deseti memorijalni turnir u rukometu „Drago Jovović“ Foto: TV Bačka

Vrbas je po desti, jubilarni put bio domaćin Memorijalnog turnira u rukometu „Drago Jovović“.  Turnir je posvećen istomineom proslavljenom sportisti koji je Vrbas i nekadašnju Jugoslaviju predstavljao na najznačajnijim evropskim i svetskim rukometnim prvenstvima. Po tradiciji, na turniru se sastaju četiri ekipe. Ovoga puta pored domaćina, Rukometnog kluba "Vrbas", bile su prisutne i ekipe Uba, Crvenke i Rukometnog kluba „Goč-Merkur“ iz Vrnjačke Banje. Pružena je kvalitetna igra u svim utakmicama, koja je na kraju rezultirala time da je Rukometni klub "Ub" bio četvrti, Vrbašani su zauzeli treće mesto, dok su se u finale plasirali "Crvenka" i tim iz Vrnjačke Banje. Na kraju dosta neizvesnog meča, pobedio je klub koji je uglavnom i držao prednost – „Goč-Merkur“ iz Vrnjačke Banje.

Turnir po pravilu u prvi plan ističe i najbolje igrače. Za najboljeg golmana proglašen je Savo Zekić iz Vrbaskog kluba. Vojin Čabrilo iz Rukometnog kluba Crvenka najbolji je strelac ovog takmičenja. Titula najboljeg igrača otišla je Aleksandru Stojanoviću iz pobedničke ekipe za ovu godinu.

Organizatori turnira su Rukometni klub Vrbas, opština Vrbas i Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“ . Centar i nosi ime proslavljenog sportiste i reperezenrtativca u čiji spomen se u Vrbasu svake godine rukometaši okupljaju i takmiče.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena