instagram
 
instagram

Sport

„Leteći Holanđanin” prvak Omladinske futsal lige Vojvodine

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. januar 2024. • 12:30 •

„Leteći Holanđanin” prvak Omladinske futsal lige Vojvodine Foto: TV Bačka

U Vrbasu je igrano finale Omladinske futsal lige Vojvodine u kom su snage odmerili domaći Klub malog fudbala “Leteći Holanđanin” i zrenjaninski Klub malog fudbala “SAS”. Vrbašani su na prvoj finalnoj utakmici u Zrenjaninu doživeli poraz i bili četiri gola uzaostatku, pa im je za pobedu u Vrbasu bilo potrebno bar pet golova razlike. Mlada ekipa pokazala je da za tako nešto ima snage. Iako je meč počeo prednošću gostujuće ekipe, prvo poluvemene Vrbašani su završili sa dva gola prednosti, odnosno tri na prema jedan. U drugom delu utakmice pokazali su takođe veliku motivaciju i završili sa sedam na prema dva. To je i bilo potrebno da pehar Omladinske futsal lige Vojvodine ode u ruke Letećim Holađanima, i da time odbrane titulu pokrajinskog prvaka od prošle godine. Ove godine ligu je igralo manje klubova pa je time bilo i manje utakmica ali se kvlitate pokazao.

Treba pohvaliti i igru mladog tima iz Zrenjanina, koji nije uspeo da ostvari nekoliko sjanih šansi, ali su pokazali zašto zavređuju titulu vicešampiona.

Mladi igrači Vrbasa imali su priliku da se pokažu na domaćem terenu i pred svojom publikom koja im je dala veliku podršku sa tribina. To im je značilo pogotovo posle poraza koji su doživeli nedelju dana ranije u Zrenjaninu.

Ovo finale ali i čitav tok takmičenja potvrđuju da Klub malog fudbala “Leteći Holađanin” u svom pogonu ima sjajne malde igrače na koje će tek moći da računa u postizanju još boljih rezultata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena