instagram
 
instagram

Sport

Vrbas domaćin Kupa nacija u boksu od 7. do 12. maja

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. april 2024. • 13:08 •

Vrbas domaćin Kupa nacija u boksu od 7. do 12. maja Foto: TV Bačka

Od 07. do 12. maja Vrbas će biti domaćin VIII Kupa nacija u boksu za juniore i juniorke. Očekuje se dolazak mladih boksera i bokserki iz više od 20 zemalja, a Srbiju će predstavljati 12 takmičara. Rok za prijavu takmičara traje do 20. aprila.

„Vrbas je oduvek važio za grad sporta i prepoznatljiv je po evropskim, svetskim i olimpijskim prvacima i osvajačima zlatnih medalja na svim šampionatima. Borbe u ringu u Vrbasu bile su veoma popularne između 60-ih i 80-ih godina. Zahvaljujući Kupu nacija u boksu Vrbas se pre osam godina vratio na staze stare slave. Iako je iza nas veliko iskustvo u oganizaciji, svake godine imamo tremu pred ovako važno takmičenje, jer želimo da reprezentativce iz svih delova sveta ugostimo kako dolikuje i da se, pre svega, lepo osećaju u našem gradu. Želimo da napunimo halu, da navijamo i bodrimo naše reprezentativce. Organizatori turnira su Bokserski klub 'Čarnok', Bokserski savez Srbije i lokalna samouprava, bez čije podrške ovu manifestaciju ne bi bilo moguće održati. Očekujemo da nam se pridruže i javna preduzeća i ustanove, privrednici, organizacije i udruženja građana sa područja opštine Vrbas”, najavio je jedan od organizatora VIII Kupa nacija Igor Škundrić.

Turnir će trajati do 12. maja, kada se očekuju finalne borbe. Žreb je zakazan za 07. maj, a borbe će početi dan kasnije. Takmičari će se nadmetati u 12 kategorija. Svi mečevi održaće se u velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena