instagram
 
instagram

Sport

OFK „Vrbas” pobedom u baražu ušao u Srpsku ligu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. jun 2024. • 12:48 •

OFK „Vrbas” pobedom u baražu ušao u Srpsku ligu Foto: TV Bačka

Omladinski fudbalski klub Vrbas, dosadašnji učesnik Vojvođanske fudbalske lige Sever, narednu sezonu igraće u višem rangu takmičenja Srpskoj ligi Vojvodina. To je istorijski uspeh za klub koji se kroz 30. kola dokazao svojom igrom i energijom, ali je do Srpske lige ipak morao preko baraža odigravanjem dve utakmice sa drugoplasiranim iz Vojvođanske lige Jug, Jedinstvom iz Rumenke.

Prvi meč u gostima odigran je nerešeno, jedan na prema jedan. Činilo se da će nerešeno biti i u okrašju na stadionu kraj Šlajza, jer u prvom poluvremenu nije bilo golova. Međutim, drugo poluvreme bilo je za Vrbašane daleko uspešnije. Pogodak Krainovića u 69. minutu bio je najava uspeha, a konačnu tačku na ulazak u Srpsku ligu stavio je iskrišćenom prilikom Klisarić u nadoknadi vremena. Na kraju je bilo 2 na prema nula za domaćimne. Treba reći da je i protivnik pokazao odličnu igru i zašto je takođe bio uspešan u ovoj sezoni, ali je bitan jedino krajnji ishod, a to je dalji plasman Vrbašana.

Neskriveno oduševljenje ovim uspehom dele i uprava i igrači Kluba. Ali smatraju i da je to rezultat kontinuirano sjajne igre u ranijem rangu takmičenja gde su od 30 utakmica imali 18 pobeda i 8 nerešenih i svega četiri poraza. Srpska liga Vojvodina u stvari je povratak Vrbasa na stare staze slave ali i velika odgovornost od naredne sezone.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena