instagram
 
instagram

Turizam

Turistička organizacija Vrbasa na Sajmu turizma u Kragujevcu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. decembar 2021. • 14:30 •

Turistička organizacija Vrbasa na Sajmu turizma u Kragujevcu

Turistička organizacija opštine Vrbas nastupila je na  XII  Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, koji je od 25. do 27. novembra održan u Kragujevcu.

Pedesetak izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije predstavilo je svoje ponude za novogodišnje i božićne praznike, banjska lečilišta, zdravstveno-rekreativne i sportske centre, seoska domaćinstva, poljoprivredna gazdinstva i vinarije. Lokalne turističke organizacije skrenule su pažnju posetilaca na lepote i znamenitosti naše zemlje.

U okviru Sajma turizma održan je i Sajam zimnice, gde su  posebno mesto dobili proizvođači zdrave hrane, pića i različitih specijaliteta iz Srbije: zimnice, suhomesnatih proizvoda, rakije, medenjaka, pita i kolača. Drugog dana sajma održano je tradicionalno takmičenje u pripremanju kuvane rakije – "Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom". Osim izložbenog dela, u okviru sajma održani su i stručni edukativni programi.

"Turistička organizacija opštine Vrbas je ove godine akcenat stavila na promovisanje gastronomskih manifestacija i seoskih turističkih domaćinstava, u skladu sa osnovnom tematikom kragujevačkog Sajma turizma. Pored navedenog, zainteresovanim posetiocima štanda predstavljeni su predlozi aranžmana za aktivni turizam kroz sport, rekreaciju, lov i ribolov. U tom smislu, posebna pažnja posvećena je promociji našeg Centra za fizičku kulturu 'Drago Jovović' i njegovih potencijala za sportski i kongresni turizam. Nastup TO podržan je od strane lokalnih privrednih subjekata: AD Medela, Rajal destilerija, Spelta Alargić i Vrtlari, koji su obezbedili proizvode namenjene degustaciji na našem štandu", saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Vrbas.

Ovo je bio prvi sajam turizma koji je održan u Srbiji nakon izbijanja pandemije COVID 19.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena