instagram
 
instagram

Turizam

Prvi „Kapušnjik fest“ u Kucuri odlična promocija lokalne gastronomije

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. februar 2022. • 13:35 •

Prvi „Kapušnjik fest“ u Kucuri odlična promocija lokalne gastronomije

Kalendar turističke ponude opštine Vrbas bogatiji je za još jednu manifestaciju. Reč je o gastronsmskoj manifestaciji pod nazivom Kapušnjik fest u Kucuri posvećenoj tradicionalnom rusinskom jelu kapušnjiku ili testu sa kupusom. Ovo jelo se najčešće priprema tokom posta. U novije vreme u većini domova u Kucuri i time je primer multietničnostii ovoga mesta. Centar Kucure bio je u znaku namirnice koja ujedinjuje Kucurane, a brojni posetioci došli su da vide kako se kapušnjik priprema i kakvog je ukusa, ali i da prisustvuju ponudi druge hrane i drugih programa i sadržaja. Manifestaciju su otvorili direktorka Turističke organizacije opštine Vrbas, Marija Zlatović Aresenijević i zamenica predsednika opštine Vrbas, Tijana Aleksić.

Priprema kapušnjika mobilisala je članice Aktiva žena Kulturno prosvetnog društva "Žetva" iz Kucure. Vredne i iskusne domaćice pokazale su izvanrednu organizaciju i veštinu u svim fazama izrade ove posne đakonije. Za ovu priliku umesile su, oblikovale i ispekle na stotine kapušnjika koji su podeljeni posetiocima.

Moguće je da je oboren i Ginisov rekord jer je u Kucuri za dan pripremljeno 1.000 kapušnjika, a organizatori za narednu godinu planiraju i daleko više. Kapušnjik fest pokazao je gastronomske i turističke potencijale kojima raspolaže opština Vrbas zasnovane na činjenici da ovde u skladu živi više od dvadeset nacija. Posebno je istakao suživot koji odlikuje Kucuru i pozicionirao je na mapi turistčkih mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena