instagram
 
instagram

Turizam

Tradicionalna „Hajka na vrbasku lisicu“ okupila gotovo 300 lovaca

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 23. februar 2022. • 15:08 •

Tradicionalna „Hajka na vrbasku lisicu“ okupila gotovo 300 lovaca

Posle jednogodišnje pauze zbog pandemije, lovci Lovačkog udruženja “Vrbas 2018” ponovo su bili domaćini tradiconalne Hajke na vrbasku lisicu. Ovdašnjim lovcima pridružile su se kolege iz brojnih družina iz okruženja, više od dvestotine njih. Od kada je udruženje osnovano, ovo je treći put da priređuju ovu „Hajku“ iako se ona u Vrbasu održava već gotovo dve decenije u organizaciji vrbaskih lovaca. 

Ovogodišnja hajka završena je odstrelom i ulovom dve lisice čime je postignut veći uspeh nego pre dve godine kada je ulovljena jedna. Pored kontrolisanog održavanja brojnosti lisica, hajka je prilika za druženje i razmenu iskustava među sportskim lovcima. Nezamisliva je bez paprikaša od srnećeg i mesa divlje svinje koje domaćini već tradicionalno pripremaju za učesnike hajke. Pogodno lovište, lep ambijent i dobro druženje gotovo svi gosti izdvajaju kao razloge za svoj ponovni dolazak u Vrbas.

Gosti i učesnici kojih je iz godine u godinu sve više, potvđuju potencijale za razvoj lovnog turizma na području Vrbasa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena