instagram
 
instagram

Turizam

Prolećno uređenje i priprema fazanerije vrbaskog Lovačkog doma

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 11. april 2022. • 16:41 •

Prolećno uređenje i priprema fazanerije vrbaskog Lovačkog doma

Lovačko udruženje “Vrbas 2018” nastavlja da aktivno podiže svoje kapacitete na svim poljima. Lovci okupljeni u ovo udruženje koriste svaki slobodan dan da se okupe i unaprede neki od segmenata svoje delatnosti udružujući radne sate i napore. Zabeležili smo radove na uređenju Fazanerije a posebno prostora u kojima su smešteni inkubatori i tek izlegnuti pilići fazana. Cilj je da se ove godine proizvede još veći broj primeraka fazanske divljači. Za to je potrebno imati adekvatan prostor budući da proces izleganja, rasta i formiranja ove životinjske vrste zahteva pogodne uslove.

U više lovačkih družina, vrbasko Udruženje okuplja oko 160 članova. U njihovoj nadležnosti nalazi se lovište „Vinogradi“ i deo lovišta „Koviljak“. Zahvaljujući dobroj organizaciji i konstantnom radu, vidljivi su pomaci u svim oblastima ovdašnjeg lovstva. Fazanerija je najočigledniji primer.

Mladi fazani provode u volijerama nekoliko nedelja, a kada navrše 18 do 20 sedmica spremni su za puštanje u prirodno stanište. Svi fazani namenjeni su za potrebe izlova od strane vrbaskih lovaca kao i za potrebe komercijalnog lova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena