instagram
 
instagram

Turizam

Veseli dani na gradskom trgu u okviru Junskog festivala

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. jun 2022. • 15:41 •

Veseli dani na gradskom trgu u okviru Junskog festivala Foto: TV Bačka

Junski festival u Vrbasu ušao je u drugu polovinu održavanja. U toku su Veseli dani, programi namenjeni deci, pa su centralni gradski trg u Vrbasu ispunili brojni sadžaji za milišane, a trg su u velikom broju ispunili i mališani u pratnji starijih. Jedan od sada već sastavnih delova Veselih dana su likovne radionice kojima se slikanje i crtanje promovišu posredstvom Školice-srtice i Vajarskog ateljea „Tera Dva“ koje deluju u okviru Galerije Kulturnog centra. Program je i ove godine bio privlačan mladima.

Uz animatore koji su takođe na trgu mamili dečije osmehe i druge vesele reakcije, na bini su svoj program izvele male balerine, članice Plesne trupe Kreativ dens studio iz Vrbasa. Devojčice su prikazale deo svog godišnjeg rada po kome su prepoznatljive i nagrađivane na mnogim plesnim takmičenjima i manifestacijama.

Sasvim zasluženo pažnju publike privukla je i predstava za decu pod nazivom  "Zar je teško biti fin" učenika Osnovne škole "Branko Radičević" iz Ravnog Sela. Njihovi nastupi na Veselim danima takođe su već postali tradicija. Prethodne godine nastupali su četvrtaci, a ovog puta priredbu su izveli prvaci.

Iz Turističke organizacije kažu da su Veseli dani i do sada bili najposećeniji deo Junskog festivala. No veliki odziv publike očekuju i za Dane tradicije poslednji segmet manifestacije.

Programi za mlade bili su uživanje i za njihove starije pratioce, roditelje, bake, deke i ostale. Svi se slažu da je Junski fetsival lepa najava letnjih praznika i uvod u skori školski rasput, te da je iz centra Vrbasa u svet otišla lepa poruka radosti i još lepša slika mladosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena