instagram
 
instagram

Turizam

Dani bundeve po osmi put održani u Kuli

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 10. oktobar 2022. • 15:59 •

Dani bundeve po osmi put održani u Kuli

Kula je ove jeseni po osmi put bila u znaku bundeve. Park u centru ovog mesta ispunili su raznovrsni tematski štandovi na kojima su posetioci mogli da se upoznaju sa tim koliko bundeva ima široku primenu, jestiva, lekovita i druga svojstva. Manifestacija je okupila predsatvnike brojnih udruženja, preduzetnike, zanatlije, poljoprivredne proizvođače, građane Kule i posetioce iz drugih mesta. Organizatori ove manifestacije su Turistička organizacija opštine Kula i Udruženje „Eko Kula“.  

Uz proizvode u kojima se bundeva koristi kao glavni ili jedan od sastojaka i za koje je očekivano vladalo veliko interesovanje, pažnju je privukla i lokacija u parku na kojoj su se mogle videti razne domaće i egzotične životinje.

Bundeva je neraskidivo vezana za jesen ali njena pozitivna svojstva čine je namirnicom koju treba konzumirati tokom cele godine. Nije samo hrana, već je i lekovita i doprinosi lečenju mnogih oboljenja, a još više preventivi da do bolesti ne dođe. Dani bundeve u Kuli prikazali su upravo šta je sve moguće napraviti od ove biljke i koliki je privredni, turistički, gatronomski i svaki drugi potencijal manifestacije koja svake jeseni da centru Kule posebnu boju i lepotu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena