instagram
 
instagram

Turizam

Kucurani po drugi put bili domaćini Kapušnjik festa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. februar 2023. • 14:33 •

Kucurani po drugi put bili domaćini Kapušnjik festa Foto: TV Bačka

Kucura i Kucurani po drugi put su bili domaćini Kapušnjik festa. Gastronomska i turistička manifestacija posvećena je tradicionalnom jelu, rusinskom kapušnjiku ili testu od kupusa i to je čini nadaleko jedinstvenom. Da se već u drugoj godini održavanja Kapušnjik fest pročuo i proslavio svedoči i podatak da je manifestaciju posetio i zvanično otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Okosnica Kapušnjik festa su vredne Kucuranke koje su za ovu priliku i za samo jedno prepodne pripremile više od hiljadu kapušnjika. Festival je okupuio sva udruženja i aktive žena koje su složno prionule na posao.  Festival je i pravi pokazatelj multikulturalnosti Kucure u kojoj u jedinstvu žive mnoge nacije. Uz muziku, folklor i nošnje, i tradicionalna jela su ono što povezuje ljude i obogaćuje kulturu.

Ni snažan vetar nije uspeo da odgovori i odvrati posetioce, pa je Kapušnjik fest i ove godine zabeležio značajnu posećenost. Kulturno-umetnički program, mirisi i ukusi kapušnjika koji su deleljeni posetiocima, ostavili su nezaboravan utisak, tako da će i narednih godina ova manifestacija zauzimati značajno mesto u kalendaru kulturne i turističke i ponude.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena