instagram
 
instagram

Turizam

Bazar lepih stvari povodom Dana žena

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. mart 2023. • 14:19 •

Bazar lepih stvari povodom Dana žena Foto: TV Bačka

Bazar lepih stvari na centralnom gradskom trgu u Vrbasu organizovan je i ove godine povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta. Tokom dva dana nekoliko desetina izlagača predstaviće svoje proizvode i ponuditi ih kupcima kao predloge za poklone dragim i voljenim osobama. Unikatnom ponudom izdvaja se štand Marice Popov koja slika na staklu. Ovu jedinstvenu tehniku iskoristila je i da oplemeni predmete različitim dezenima i motivima.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija opštine Vrbas. U sadržajnu ponudu Bazara lepih stvari uključili su brojne pojedince, krativce, zanatlije, preduzetnike. Svoje pozicije zauzela su i udruženja građana, posebno ona koja se bave negovanjem i izradom starih rukotvorina. Takva je sekcija žena „Zlatni klas“ vrbaskog Kulturno-umetničkog društva „Sirmai Karolj“.

U proteklom periodu vredni su bili i štićenici Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Kućica“. Svoj štand podelili su sa aktivistima Crvenog krsta sa kojima i inače priređuju mnoge akcije. Ovoga puta imali su širok asortiman.

Međunarodni dan žena prvi put je u svetu obeležen 8. marta 1909. godine. Srbija je danas među malobrojnim zemljama u svetu gde se još održalo obeležavanje ovog praznika. Najčešće se on ogleda u darivanju pripadnica nežnijeg pola. Za nabavku poklona Bazar lepih stvari u Vrbasu više je nego adekvatno mesto.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad