Zdravlje

Akcije davanja krvi održane u Vrbasu, Kucuri i Savinom Selu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. jun 2022. • 14:38 •

Akcije davanja krvi održane u Vrbasu, Kucuri i Savinom Selu Foto: TV Bačka

Vrbašani su ponovo u ovom mesecu imali priliku da budu humani. Vanrednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju su organizovali Crveni krst Vrbasa i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, odazvalo se i nekoliko novih davalca. To naročito ohrabruje jer je potrebno da i budući naraštaju budi uključeni u ovu humanu misiju. Krv je po drugi put donirala mlada Vrbašanka Tamara Popović.

Lekari iz Zavoda ponovo naglašavaju da su letnji meseci vreme kada je odziv davalaca i za 30 odsto slabiji. Takođe, u našoj zemlji udeo dobrovoljnih davalaca u ukupnom broju stanovnika niži je nego u većini okolnih zemalja. Zato se i dalje apeluje na sve koji to mogu da se odazovu akcijama davanja krvi.

Pored akcije u Vrbasu, priliku da daju krvi iskoristili su i davaoci iz Kucure i Savinog Sela. Naredna redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Vrbasu planira se za prvi ponedeljak u sledećem mesecu, ondosno 4. jul. Više o rasporedu održavanju akcija zainteresovani mogu saznati i na internet portalu zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad