Zdravlje

Savet za zdravlje opštine Vrbas uputio apel građanima

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. jul 2022. • 13:58 •

Savet za zdravlje opštine Vrbas uputio apel građanima

Savet za zdravlje opštine Vrbas uputio je apel građanima da zbog ekstremnih temperatura i pojačanog zračenja preuzmu sve neophodne mere za zaštitu zdravlja.

"Visoke temperature i zračenje mogu dovesti do narušavanja zdravlja svih ljudi, a posebno zdravlja hroničnih bolesnika. Izbegavajte boravak na suncu u razdoblju od 10.00 do 17.00 sati, posebno deca, trudnice, starije osobe, srčani bolesnici i bolesnici oboleli od šećerne bolesti.

Nosite laganu, široku i svetlu odeću od prirodnih materijala. Koristite laganu posteljinu i po mogućnosti bez jastuka, kako bi izbegli akumulaciju toplote. Pijte redovno vodu i izbegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera. Važno je piti dovoljno tečnosti, ali ne naglo. Preporučuje se lakša ishrana sa malim porcijama i sa više voća.

Posebna pažnja je potrebna kod dijabetičara, kardiovaskularnih i bubrežnih bolesnika. Propisana terapija se mora redovno uzimati. Hidriranje mora biti optimalno, a kontrole pritiska i glukemije češće. Kod promene mesta boravka izbegavati velike razlike u temperaturi. Potrebno je izbegavati i svaki fizički napor. Dijabetičari moraju adekvatno čuvati glukometre, trakice i insulin", navedeno je u apelu Saveta za zdravlje opštine Vrbas.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad