instagram
 
instagram

Zdravlje

Savet za zdravlje opštine Vrbas uputio apel građanima

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. jul 2022. • 13:58 •

Savet za zdravlje opštine Vrbas uputio apel građanima

Savet za zdravlje opštine Vrbas uputio je apel građanima da zbog ekstremnih temperatura i pojačanog zračenja preuzmu sve neophodne mere za zaštitu zdravlja.

"Visoke temperature i zračenje mogu dovesti do narušavanja zdravlja svih ljudi, a posebno zdravlja hroničnih bolesnika. Izbegavajte boravak na suncu u razdoblju od 10.00 do 17.00 sati, posebno deca, trudnice, starije osobe, srčani bolesnici i bolesnici oboleli od šećerne bolesti.

Nosite laganu, široku i svetlu odeću od prirodnih materijala. Koristite laganu posteljinu i po mogućnosti bez jastuka, kako bi izbegli akumulaciju toplote. Pijte redovno vodu i izbegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera. Važno je piti dovoljno tečnosti, ali ne naglo. Preporučuje se lakša ishrana sa malim porcijama i sa više voća.

Posebna pažnja je potrebna kod dijabetičara, kardiovaskularnih i bubrežnih bolesnika. Propisana terapija se mora redovno uzimati. Hidriranje mora biti optimalno, a kontrole pritiska i glukemije češće. Kod promene mesta boravka izbegavati velike razlike u temperaturi. Potrebno je izbegavati i svaki fizički napor. Dijabetičari moraju adekvatno čuvati glukometre, trakice i insulin", navedeno je u apelu Saveta za zdravlje opštine Vrbas.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena