Zdravlje

Kroz Vrbas: Obeležen Dan borbe protiv dijabetesa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. novembar 2022. • 12:12 •

Kroz Vrbas: Obeležen Dan borbe protiv dijabetesa

Akcijom besplatnih kontrola nivoa šećera u krvi i podelom flajera Udruženje za borbu protiv dijabetesa "Plavi Vrbas" obeležilo je u subotu Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Kao i obično, partner "Plavog Vrbasa" bila je Apoteka Vrbas, u čijim je prostorijama za dva sata rada prekontrolisano više od 140 lica. 

"Tema ovogodišnjeg Svetskog dana borbe protiv dijabetesa je pristup savremenoj dijabetološkoj zaštiti. Ona naglašava važnost sistemske brige društva o osobama sa dijabetesom i podrazumeva pristup modernim, inovativnim terapijama, tehnološkim rešenjima, kao i odgovarajuću dostupnost lekara pacijentima, kako bi im se omogućio normalan život.  Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Vrbasa – 'Plavi Vrbas' akciju provere nivoa šećera u krvi izvelo je u saradnji sa Apotekom Vrbas. Kontrolu su prošle 143 osobe različitih uzrasta, dok su kod sedam osoba otkrivene vrlo visoke vrednosti nivoa šećera u krvi, a da ti ljudi uopšte nisu ni znali da boluju od ovog tihog ubice. Svi posetioci dobili su informativne flajere udruženja a oni sa povišenim vrednostima šećera upućeni su lekarima radi daljeg lečenja", saopštio je Igor Crnjanski, predsednik "Plavog Vrbasa".

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad