Yunet
 

Društvo

Održana 20. sednica SO Plandište

TV Banat • Redakcija TV Banat • 26. septembar 2022. • 13:54 •

Održana 20. sednica SO Plandište

Danas je u Svečanoj sali Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ održana dvadeseta (20.) sednica Skupštine opštine Plandište, a na dnevnom redu bilo je ukupno 5 tačaka.


Odbornici su prvo razmatrali Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Plandište za period januar-jun 2022. godine, prema kojem su ukupni prihodi i primanja u prvih šest meseci tekuće godine, iznosili su 257.079.864,00 din odnosno 41,44%, a ukupni rashodi 312.120.256,00 din odnosno 47,87%. U navedenom periodu ostvaren je suficit od 14.973.710,00 dinara, izvršen je i jedan rebalans zbog preusmeravanja sredstava,  a prema izveštaju, budžet je izvršavan prema planu i programu.

Još jedna važna tačka dnevnog reda bio je Predlog Godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Plandište, a nakon razmatranja usvojen je i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Na sednici je usvojen i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Kulturno-obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište. Naime, KOC je proglašen instituciojom od nacionalnog i kulturnog značaja za makedonsku nacionalnu manjinu, što je ugrađeno u statut, pa će makedonska zajednica imati svog predstavnika u upravnom odboru ustanove.          

  Pogledajte video:

                  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena