Yunet
 

Privreda

Vršcu 85 miliona dinara za infrastrukturu u Severnoj industrijskoj zoni

TV Banat • Redakcija TV Banat • 23. mart 2022. • 23:27 •

Vršcu 85 miliona dinara za infrastrukturu u Severnoj industrijskoj zoni

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović danas je sa Upravom za javna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine potpisala Ugovor o infratrukturnom opremanju Severne industrijske zone, vredan 85 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima gradova i opština za realizaciju projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti kulture. Među potpisnicima ugovora je i Grad Vršac, kojem su sredstva dodeljena za infratrukturno opremanje Severne industrijske zone.

“Za prvu fazu radova infrastrukturnog opremanja potrebno nešto manje od 194 miliona dinara. Od Uprave za javna ulaganja dobili smo 85 miliona dinara, dok će ostatak novca izdvojiti Grad Vršac. Time se nastavlja sa realizacijom jednog od najvažnijih projekata, a radovi na izgradnji zone Sever već su otpočeli i trenutno se radi dovodnik vode vredan 84 miliona dinara”, naglašava gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Iz pokrajinskog budžeta, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za novi investicioni ciklus u Vojvodini izdvojeno je 3,6 milijardi dinara, što uz sredstva lokalnih samouprava čini gotovo 4,5 milijardi dinara, istakao je predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović.

“U odnosu na ova sredstva, biće započeta realizacija 21 novog, velikog projekta u Vojvodini i nastavljeno finansiranje 11 projekata koji su planirani kao višegodišnji.”“Za lokalni i regionalni ekonmski razvoj putem ovih konkursa obezbeđeno je više od 757 miliona dinara, od čega 85 miliona ide u Vršac za ind.zonu Sever, što je izuzetno važno za dolazak novih investitora, naglasio je Mirović.

Nova industrijska zona u Vršcu prostiraće se na 20 hektara, sa mogućnošću proširenja i od ogromnog je značaja za sve građane Vršca, ali i podstrek novim investitorima da ulažu u grad, kao i postojećima da prošire svoja postrojenja. Severna industrijska zona smatra se i čistom zonom, s obzirom da će se zahtevati poštovanje zaštite životne sredine, što znači da veliki zagađivači neće moći da dođu, kao i da će oni koji stignu biti dužni da ispoštuju sve uslove.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena