izbor-sportiste-godine-grada-vrsca
Yunet
 

Sport

Izbor sportiste godine Grada Vršca

TV Banat • Redakcija TV Banat • 1. februar 2023. • 18:00 •

Izbor sportiste godine Grada Vršca

Izbor za najuspešnije sportiste 2022.godine u organizaciji grada Vršca i Sportskog saveza Vršac održan je juče u Kongresnoj dvorani centra Millennium.

Najbolje sportiste, prisutne građane i goste grada Vršca pozdravila je na samom početku gradonačelnica Dragana Mitrović. Najpre su nagrade uručene mladim nadama, najmlađim i najuspešnijim sportistima, kojih je u svim sportovima bilo jednako uspešno.

U kategoriji pionirki, Marko Rašić član Gradskog veća resorno zadužen za sport i omladinu, nagradu je dodelio Jeleni Tanackov članici Džudo kluba Lokomotiva a titulu najboljeg pionira poneo je Andrija Mihajlović član Tekvondo kluba Eurošped.

Specijalna nagrada dodeljena je Jeleni Jovanović članici streljačkog kluba Uljma.

Najbolja kadetkinja za 2022. godinu je Vanja Rankov članica Tekvondo kluba Eurošped.

Gradonačelnica Vršca je Vanji Rankov dodelila i posebnu nagradu koju Grad Vršac dodeljuje za izuzetne rezultate.

Za najboljeg kadeta proglašen je Stefan Radonjić član Stonoteniske akademije Millennium.

U kategoriji kadeta dodeljene su i dve specijalne nagrade. Dobili su ih Marko Stefanov član Tekvondo kluba Eurošped i Dušan Knežević član Atletskog kluba Atina.

Najbolja juniorka za 2022. godinu je Melisa Cvetković članica Tekvondo kluba Vršac.

Najbolji junior za 2022. godinu je Aleksandar Novaković član Borilačkog kluba Viva. U ovom kategoriji specijalna nagrada dodeljena je Ognjenu Dragosavljeviću članu Tekvondo kluba Eurošped. Ognjen je prvak Srbije, prvak Vojvodine i učesnik Svetskog prvenstva za juniore.

Najbolji treneri u 2022. godini su Mario i Marin Dujić iz Tekvondo kluba Eurošped. I u ovoj kategoriji dodeljeno je specijalno priznanje, a dobio ga je Vladimir Đokić trener KK Vršca.

Zamenik gradonačelnice Vršca Dejan Santrač prvo je dodelio Specijalno priznanje Sportskom savezu Vojvodine, a potom Nenadu Habiboviću iz Vršačkog atletskog kluba 1926 i Ljubanu Vučkoviću iz OFK Vršca.

Najbolja seniorka u 2022. godini je Milica Pavlović članica Boks kluba Gard, a najbolji senior u 2022. godini je Goran Đurković iz Paragajding kluba Berkut. U kategoriji seniora specijalno priznanje dodeljeno je košarkašu Stefanu Momirovu.

Najbolja ekipa Grada Vršca za 2022. godinu je OFK Vršac. OFK Vršac ispisao je istoriju vršačkog fudbala u 2022. Godini.

U ovoj kategoriji dodeljena su i dva specijalna prizanja, Ženskom odbojkaškom klubu Vršac za ulazak u Drugu ligu i Stonoteniskoj akademiji Millennium, koja je takođe ušla u viši rang takmičenja i sada se takmiči u Prvoj ligi.

Nagrada za životno delo ove godine pripala je Miodragu Mići Marjanoviću košarkaškom treneru i uspešnom sportskom radniku.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad