Yunet
 

Turizam

Turistička ponuda Vršca za 1.maj

TV Banat • Redakcija TV Banat • 27. april 2022. • 18:44 •

Turistička ponuda Vršca za 1.maj

Prvomajski praznik u svim mestima rezervisan je za boravak u prirodi, a Vrščani i njihovi gosti tradicionalno ovaj praznik provode na Vršačkim planinama. Idealna je prilika, za one koji to već nisu učinili, da osvoje najviši vrh Vojvodine – Gudurički vrh, a za one koji jesu – da obnove to iskustvo. Tu je još nekoliko vrhova manje nadmorske visine, uz brojne druge sadržaje.


„U ponudi su više ili manje zahtevne pešačke staze, klub Izazov za ljubitelje ekstremnih sportova, Odmaralište Crvenog krsta za osveženje sa igralištima za decu i mini zoo-vrtom, a turistički info-centar na raspolaganju je za sve informacije i savete“, kaže Jasna Živković iz Turističke organizacije.

Ako iz bilo kojeg razloga niste raspoloženi, ili niste u mogućnosti da peške, biciklom ili svojim vozilom od grada dođete do brega, jedan deo puta i ove godine možete preći i organizovanim prevozom. Polazak iz grada je ispred stajališta “Šinković”, a usputna stajališta preko puta “Bakića”, kod škole “Nikola Tesla” i kod Helvecije.


„Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac i ove godine obezbedili su besplatan prevoz do brega 1. maja, polasci su u 10, 11 i 12h a povratak u 16:30, 17:30 i 18:30“, napominje Jasna Živković.

Kada su u pitanju odmori i slobodno vreme, sve popularnija su i seoska domaćintsva i pejzaži u okolini Vršca:


„Preporučujemo i Zagajička brda i prelepe peščane dine, kao i posetu Šušari i tamošnjim seoskim domaćinstvima, ljubazni domaćini potrudiće se da Vaš boravak bude nezaboravno iskustvo“, zaključuje Živkovićeva.

Prelepa priroda očekuje turiste i u selu Malo Središte, uz preporučenu obaveznu posetu istoimenom manastiru, nezaobilazni manastir Mesić,  već dobro poznato vinsko selo Gudurica i podrumi na Vinskom putu.


Turistička organizacija apeluje na sugrađane da, ukoliko borave na otvorenom, prostor po odlasku ostave u urednom i čistom stanju, da oprezno rukuju vatrom a otpatke i smeće odlože na za to predviđena mesta ili ih uklone iz prirode, kako bismo sačuvali bogatstvo koje u tom smislu imamo.

Pogledjte video:

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena