instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Budući kuvari spremni za završnu maturu

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 5. maj 2021. • 12:49 •

Budući kuvari spremni za završnu maturu Kuvari na probnoj maturi

Pripreme za maturu uveliko traju. Osnovci su posvećeni učenju i rešavanju testova iz različitih oblasti, dok srednjoškolci u zavisnosti od smera provede vreme ili uz knjigu ili na praktičnoj nastavi, da bi se što bolje pripremili za završni ispit. Mi smo posetili ekonomsku školu u Bečeju i pogledali kako izgleda priprema pred maturu kod budućih kuvara.

Naime u ovoj školi obezbeđeni su svi uslovi, da maturanti, pre nego što svoje stečeno znanje tokom trogodišnjeg školovanja prikažu na maturi, imaju i probnu maturu, gde u predviđenom vremenu, imaju zadatak da pripreme kompletan meni, a da na kraju od profesora čuju i završne sugestije.

Kako nam je rekao nastavnik kuvarstava Momčilo Stupar, učenici na maturi, moraju da vode računa o termičkoj obradi hrane, o postupcima i redosledu pripreme, o ukusu, aromi, dekoraciji. Sve to učili su u prethodne tri godine, a na ovoj poslednjoj pripremi pred maturu dobijaju i završne sugestije, da bi im maturski radovi bili što bolji, ili u ovom slučaju, što ukusniji.

Inače u Zavodu za zapošljavanje, retko kad se može naći radnik sa ovim zvanjem, što govori u prilog budućim učenicima, da se nakon završetka kuvarskog smera, vrlo lako mogu zaposliti, ali i nastaviti dalje usavršavanje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad