instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Diploma Ekonomsko-trgovinske škole đacima otvara brojne mogućnosti

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 7. maj 2021. • 16:22 •

Diploma Ekonomsko-trgovinske škole đacima otvara brojne mogućnosti

Ove godine Ekonomsko-trgovinska škola u Bečeju upisaće 180 đaka u šest odeljenja u trajanju od tri i četiri školske godine.  Ukupno ima mesta za 120 đaka na srpskom nastavnom jeziku i 60 na mađarskom.

Smer finansijski administrator na raspolaganju ima po 30 mesta na srpskom i mađarskom u jeziku, dok smerovi komercijalista i službenik u bankarstvu i osiguranju upisuju po 30 učenika na srpskom jeziku. Sva tri smera u trajanju su od četiri godine.

Kada je reč o trogodišnjem obrazovanju, tu su smerovi kuvar i poslastičar koji će moći da upiše 15 učenika na srpskom i 15 na mađarskom, dok smer trgovac upisuje po 15 učenika na oba nastavna jezika.

Učenici koji pohađaju nastavu na nekom od ekonomskih smerova četvrtog stepena, steći će veštine i znanja iz oblasti društvenih nauka, poslovne informatike, poslovne korespodencije i kancelarijskog poslovanja. Teoretsko znanje obogaćuju kroz praktičnu nastavu.

Učenici na smeru kuvar i poslastičar, usavršavaju se za pripremu hladnih i toplih jela, odabiraju i pripremaju namirnice, određuju tehnologiju pripremanja hrane i usavršavaju veštinu posluživanja jela.

Zanimanje trgovca spada u područje rada: trgovina ugostiteljstvo i turizam, učenici se usavršavaju u  oblasti prometa robe i usluga. Savladavaju mnoga teoretska a naročito praktična znanja iz ove oblasti.

Sva zanimanja u Ekonomsko-trgovinskoj školi Bečej imaju standard kvalifikacije. Učenici posle završene trogodišnje ili četvorogodišnje škole, osim diplome kao dokaza da su maturirali i položili završni ispit, dobijaju i dodatak diplomi.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad