instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Svečano obeležen dan opštine Bečej

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 2. avgust 2021. • 16:43 •

Svečano obeležen dan opštine Bečej

Povodom Dana opštine Bečej održana je svečana sednica Skupštine opštine Bečej u okviru koje su dodeljenje godišnje nagrade i priznanje počasni građanin, koje se dodeljuje svake pete godine.

Pre same dodele priznanja u vidu plaketa, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić prisutne je podsetio na brojne investicije koje su realizovane u prethodnom periodu u različitim oblastima, ali i najavio nove, kapitalne.

Goran Vasović, frontmen muzičkog benda “Eva Braun”, osnivač i predsednik humanitarne roditeljske organizacije DMD (Dišenova mišićna distrofija) dobio je zvanje počasni građanin opštine Bečej. Priznanje je utoliko značajnije jer “Eva Braun” ove godine proslavlja tri decenije postojanja.

Inače, pre Vasovića, ova titula dodeljena je likovnom pedagogu i slikaru Viktoru Škrabanju, a potom privredniku i društvenom radniku Mihajlu Ševiću.

Kada je reč o godišnjim nagradama, one su dodeljene Osnovnoj školi “Petefi Šandor” iz Bečeja, Domu zdravlja Bečej, Krugu intelektualaca “Braće Tan”, Kuglaškom klubu “Vojvodina” iz Bačkog Gradišta, Čabi Ridegu likovnom umetniku iz Bačkog Gradišta, violinisti Đuli Tolu i Pavlu Sklenaru, direktoru kompanije “KWS”.

Zanimljivo je to što se inače praznik opštine Bečej proslavlja i kao dan ravnopravnosti, međutim, sva pojedinačna priznanja dodeljena su pripadnicima muškog pola.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena