instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

BPS: Dobra organizacija i kvalitetni sadržaji privukli veliki broj posetilaca

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 16. avgust 2021. • 14:15 •

BPS: Dobra organizacija i kvalitetni sadržaji privukli veliki broj posetilaca

Meštani Bačkog Petrovog Sela i gosti iz okoline, okupili su se u rekordnom broju kako bi zajednički proslavili  dan sela i uživali u bogatom programu koji je upriličen na Kišmolskoj plaži.

Mesna zajednica „8. oktobar“ Bačko Petrovo Selo i ovoga puta se potrudila da organizuje sadržaje za sve generacije, a sudeći po broju učesnika, najveće interesovanje vladalo je za takmičenjem u kuvanju ovčijeg paprikaša.

Tošić je podsetio da je lokalna samouprava u prethodnom periodu uredila Kišmolsku plažu, gde tokom letnjih meseci borave sve generacije sela. Postavljen je splav, dečije igralište, uređen teren za odbojku, a u narednom periodu biće nastavljeno uređenje keja u ovom naseljenom mestu, najavio je prvi čovek opštine.

Najmlađi posetioci manifestacije mogli su da uživaju u radionicama koje su vodile vaspitačice i članice Kruga kulture “Dr Kiš Imre”, ali i u mađioničarskim trikovima.

Upriličen je i sportsko-rekreativni program za decu i odrasle koji je obuhvatao discipline poput skakanja u džakovima, nadvlačenja konopca i tome slično. U popodnevnim časovima održan je koncert kulturno-umetničkih društava, a u večernjm časovima disko veče.

Pored Opštine Bečej i mnogobrojnih sponzora, poljoprivrednici i članovi Udruženja uzgajivača koza i ovaca “Petrovoselski ovan” obezbedili su 10 ovaca za potrebe kulinarskog takmičenja i prodajnog kotlića.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad