instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Crveni krst Bečej: Pristigao novi kontingenti pomoći porodicama u sivoj zoni

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 7. septembar 2021. • 15:01 •

Crveni krst Bečej: Pristigao novi kontingenti pomoći porodicama u sivoj zoni

U Crveni krst Bečej danas je stigao novi kontingent humanitarne pomoći u vidu 140 paketa hrane i higijene.

Sve to obezbedila je Vlada Republike Srbije na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Paketi će biti podeljeni porodicama koje teško žive i nalaze se u sivoj zoni, ne ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na pomoć Centra za socijalni rad, imaju niska primanja ili u njihovom domaćinstvu živi osoba sa invaliditetom.

Kada je reč o samoj saradnji sa mesnim zajednicama u opštini Bečej, iz Crvenog krsta Bečej napominju da je ona u proteklih dve godine na izuzetno viskom nivou, kao i sama saradnja sa lokalnom samoupravom, gde uz njihovu pomoć i pomoć mesnih zajednica, Crveni krst ne bi ni mogao da u ovoj meri pomogne stanovništvu.

Narodna kuhinja u Bečeju otpočinje svoj novi ciklus, odnosno podelu toplih obroka od 1. oktobra i trajaće do kraja juna meseca naredne godine, a kao novi saradnik u celom ovom programu je Zlatna obala odnosno nekadašnji hotel Bela lađa.

Pored velikog broja aktivnosti, bečejski Crveni krst organizuje i vanrednu akciju davanja krvi, a sve na inicijativu Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, jer se zbog redovnog operativnog rada bolnice u Zrenjaninu znatno smanjio broj jedinica krvi.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad