instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Nagrada „Građanin po meri dece“ posthumno dodeljena Mirjani Kolundžić Kuzmanović

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 8. oktobar 2021. • 14:48 •

Nagrada „Građanin po meri dece“ posthumno dodeljena Mirjani Kolundžić Kuzmanović

Dosadašnji laureati za „Građanina po meri dece“ bili su medicinski, prosvetni i socijalni radnici, novinari, roditelji velikih porodica, hranitelji ili aktivni političari koji su svojim svakodnevnim radom  i zalaganjem doprineli unapređenju boljeg okruženja za decu.

Ove godine u nešto drugačijem obliku na predlog Društva prijatelja dece opštine Bečej nagrada je prvi put dodeljena posthumno nedavno preminuloj koordinatorki školice glume Gradskog pozorišta Bečej Mirjani Kolundžić Kuzmanović. 

Mirjana je u Gradskom pozorištu radila preko 20 godina, jedno vreme kao direktorka ove ustanove, kao organizatorka programa, koordinatorka Kreativnog centra, Školice glume, rediteljka mnogih pozorišnih predstava za decu i mlade, ipak ono što je neizostavno jeste da je Mirjana bila zaštitni znak Majskih igara, festivala kojim se ponose svi Bečejci istakla je Izabela Šormaz, predsednica Društva prijatelje dece opštine Bečej.

Nagradu „Građanka po meri dece“ uručena je Mirjaninom mužu Zoranu, a sa željom da nove generacije nastave Mirjanino stvaralaštvo simbolična poklon tabla „Građanka po meri dece“ uručena je glumici i pedagogu Aneti Tucakov i mladim glumicama.

Nagrada „Građanin po meri dece“ dodeljuje se u našoj opštini od 2008 godine, a ovo je prvi put da je dodeljena nekom iz oblasti kulture.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena