instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Građani odlučuju o budžetu za investicije za 2022. godinu

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 15. oktobar 2021. • 12:40 •

Građani odlučuju o budžetu za investicije za 2022. godinu bečej, lokalna samouprava

U okviru pripreme budžeta za narednu godinu, Opština Bečej u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Bečejskim udruženjem mladih sprovodi akciju „Budžet po meri građana – i ti se pitaš“ sa ciljem da što veći broj stanovnika uključi u proces odlučivanja o najvažnijem dokumentu za 2022. godinu.

Kako bi čuli glas i mišljenja što većeg broja stanovnika, predstavnici lokalne samouprave održavaju okrugle stolove u svim mesnim zajednicama naše opštine. Građani su ti koji treba da odrede prioritete i da kažu na šta treba potrošiti novac namenjen za investicije u narednoj godini, kazao je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić.

U prethodne četiri godine, lokalna samouprava je u proseku godišnje izdvajala oko 100 miliona dinara za realizaciju kapitalnih projekata.

Tošić je naglasio da lokalna samouprava vodi računa i o manjim projektima, koji su takođe od velikog značaja za građane, poput izgradnje trotoara, biciklističkih staza, dečijih igrališta, uređenja lokalnih plaža.

Plan je da sredinom novembra bude održano glasanje putem interneta i glasčkih listića i kutija, kada će građani moći da se izjasne o budžetskim prioritetima za narednu godinu.

Nakon toga, biće izrađen predlog budžeta za 2022. a o njemu će se diskutovati na javnoj raspravi. Konačna odluka o lokalnoj kasi biće doneta sredinom decembra, najavio je prvi čovek opštine Bečej, Dragan Tošić.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad