instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Mentalno zdravlje i dalje tabu tema među mladima

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 22. oktobar 2021. • 22:13 •

Mentalno zdravlje i dalje tabu tema među mladima

“Hešteg KAKO SI?” naziv je projekta koji se bavi mentalnim zdravljem mladih, a u njegovoj realizaciji učestvuje dvadesetak mladih sa teritorije opštine Bečej.

Iako im internet pruža gotovo neograničene mogućnosti pristupa informacijama, mentalno zdravlje je i dalje tabu tema među mladima, pogotovo u malim sredinama. Kako bi doprli do što većeg broja svojih vršnjaka, učesnici projekta osmislili su različite atraktivne sadržaje i podstakli ih da otvoreno razgovaraju o mentalnom zdravlju, svojim potrebama i problemima.

Jedna od projektnih aktivnosti je i oslikavanje murala na temu mentalnog zdravlja. Zidove Gimnazije Bečej i Ekonomsko-trgovinske škole ukrasiće upravo ovi edukativni sadržaji, koji za cilj imaju da podignu svest mladih o ovoj temi.

Projekat ima i za cilj da razbije predrasude koje se odnose na traženje stručne pomoći, pomoći psihologa.

Projekat „Hešteg KAKO SI?“ koji sprovodi tim Code M je deo „Šta nam teško“ konkursa koji se organizuje u okviru programa „Mladi su zakon 2021“ od strane Mladih istraživača Srbije, u partnerstvu Pokreta Gorana Vojvodine, CeGrad-a, Tim42 i GM Optimist, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena