instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

PU ”Labud Pejović”: Novi program rada unapređuje razvoj predškolske dece

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 26. oktobar 2021. • 14:13 •

PU ”Labud Pejović”: Novi program rada unapređuje razvoj predškolske dece

Predškolska ustanova „Labud Pejović“ Bečej ugostila je direktore, stručne saradnike, kao i učitelje osnovnih škola sa teritorije opštine Bečej koji će iduće godine primati prvake, kako bih ih upoznali sa novinama u vaspitno-obrazovnom radu ustanove, a sve u interesu predškolske dece, koja će u septembru naredne godine krenuti u osnovnu školu.

Prosvetni radnici su prošetali kroz objekat „Kolibri“ i upoznali se kako sa radnim prostorom, tako i sa metodama rada sa decom u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“.

Suština novog načina rada jeste da deca predškolskog uzrasta kroz igru, kroz aktivno učešće, kroz istraživanja, i eksperimente usvajaju teme koje ih zanimaju kako bi bili motivisani za učenje. Ogromnu ulogu u tome ima vaspitačica, jer je ona ta, koja stalno prati interesovanja dece i na osnovu njih razvija projekte i teme.

U projektnoj nastavi akcenat je na prirodnim nestruktuiranim materijalima iz neposrednog okruženja deteta. Koristeći te materijale, dete istražuje i uči ono što ga zanima.

Na kraju susreta gosti i domaćini prodiskutovali su o različitim temama koje se tiču života i razvoja dece, kao i njihovom lakšem prilagođavanju prvom razredu, učiteljima i osnovnoj školi.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena